top of page

Ontdek de diepe rust en heling van Yoga Nidra

Bijgewerkt op: 3 jan.


In de drukte van ons moderne leven is het belangrijk om tijd te nemen voor diepe ontspanning en innerlijke rust. Een van de krachtigste tools die we hebben om dit te bereiken is Yoga Nidra.


Deze oude yogapraktijk wordt al eeuwenlang beoefend en wordt door Dru Yoga beschouwd als een waardevol hulpmiddel voor diepe ontspanning en innerlijke transformatie.

De achtergrond van Yoga Nidra gaat duizenden jaren terug naar de oude yogatradities van India. Het werd oorspronkelijk gebruikt als een techniek om diepe meditatieve staten te bereiken en het bewustzijn te verruimen. Door de jaren heen is Yoga Nidra geëvolueerd en aangepast aan de behoeften van de moderne wereld, maar de essentie en de voordelen zijn onveranderd gebleven.


"In de stilte van Yoga Nidra ontvouwt zich de subtiele werkelijkheid van ons innerlijke universum"
Swami Satyananda Saraswati

Dru Yoga benadert Yoga Nidra vanuit een holistisch perspectief, waarbij het niet alleen gericht is op ontspanning, maar ook op het creëren van positieve veranderingen in ons leven. Het doel is niet alleen om te rusten en te herstellen, maar ook om ons bewustzijn te vergroten, emotionele blokkades los te laten en nieuwe mogelijkheden te verkennen.

Een van de belangrijkste aspecten van Yoga Nidra in de Dru Yoga-traditie is de focus op sankalpa, een positieve intentie of affirmatie die je tijdens de beoefening gebruikt. Door je sankalpa helder en met volledige overgave te formuleren, kun je je onderbewuste geest herprogrammeren en positieve veranderingen in je leven teweegbrengen. Het is als het planten van een zaadje in je geest, dat zich na verloop van tijd manifesteert.

Meer informatie over de Sankalpa lees je in een apart blog

Tijdens een Yoga Nidra-sessie begeleidt de docent je door verschillende stadia van ontspanning en visualisatie. Door je aandacht bewust te richten op specifieke delen van je lichaam, ademhaling en visualisaties, kun je diepe fysieke en mentale ontspanning ervaren. Dit helpt om stress te verminderen, het zenuwstelsel in balans te brengen en je lichaam de kans te geven om zichzelf te genezen.

Naast de fysieke en mentale voordelen, opent Yoga Nidra ook de deur naar diepere spirituele ervaringen. Het kan je in een staat van bewustzijn brengen waarin je je verbonden voelt met iets groters dan jezelf. Het kan leiden tot inzicht, helderheid en een gevoel van vrede en harmonie.

Het mooie van Yoga Nidra is dat het voor iedereen toegankelijk is, ongeacht leeftijd, fitheid of ervaring met yoga. Het enige wat je nodig hebt, is een comfortabele plek om te liggen en bereidheid om jezelf open te stellen voor de begeleiding.


Hoe beoefen je Yoga Nidra?


Zoek een rustige en comfortabele plek waar je kunt liggen. Sluit je ogen en volg de stem van de begeleider terwijl je loslaat en je bewust wordt van je lichaam, ademhaling en gedachten. Laat je leiden door de instructies en volg de begeleide visualisaties en ontspanningstechnieken. Het is belangrijk om jezelf volledig open te stellen en te laten meevoeren door de ervaring.

Naarmate je dieper in de Yoga Nidra meditatie komt, zal je lichaam nog dieper ontspannen en zal je geest zich meer en meer kalmeren. Je zult een gevoel van diepe rust ervaren. Het is alsof je in een staat van droomloze slaap verkeert, maar tegelijkertijd alert en bewust bent. Zo kan je bewust worden van eventuele blokkades, spanningen of beperkende overtuigingen die je in je draagt.

Terwijl je je bewust wordt van deze aspecten, is er de mogelijkheid om ze te transformeren en los te laten. Yoga Nidra geeft de ruimte om te experimenteren met nieuwe overtuigingen, intenties en visualisaties die kunnen helpen om te groeien en om je volledige potentieel te realiseren.

Na afloop van de Yoga Nidra sessie kan je je verfrist en vernieuwd voelen. Het is alsof je een diepe, verkwikkende slaap hebt gehad. Je zult merken dat je meer geaard bent, beter in staat om met stress om te gaan en een diep gevoel van innerlijke vrede en balans ervaart. Maar Yoga Nidra is niet alleen bedoeld voor onze eigen persoonlijke groei. Het heeft ook het potentieel om positieve verandering in de wereld te brengen. Wanneer we onze innerlijke wereld helen en transformeren, stralen we dat uit naar anderen en de wereld om ons heen. We worden een bron van vrede, liefde en inspiratie voor anderen. Gun jezelf het geschenk van Yoga Nidra. Maak er een regelmatige beoefening van en ervaar de helende kracht van diepe ontspanning en innerlijke rust. Laat Yoga Nidra je begeleiden naar een leven van welzijn en evenwicht.

 

Benieuwd naar onze:

  • persoonlijke verhalen,

  • yoga weetjes,

  • praktische spiritualiteit en

  • intrigerende inspiratie?

Maak kennis met ons door ons te volgen op


Of schrijf je in voor de nieuwsbrief
 

Ben je enthousiast om je te laten verwennen, helemaal tot rust te komen en positief geïnspireerd te raken? Dit is onze eerstvolgende retraite:Kommentare


bottom of page