top of page

De kracht van Sankalpa: het verwezenlijken van jouw innerlijke Intentie

Bijgewerkt op: 3 jan.


In de Dru Yoga traditie is een Sankalpa een diepe intentie of plechtige belofte die we maken tijdens onze Yoga Nidra beoefening.


Het is een krachtige manier om ons bewustzijn te sturen en onze levensdoelen te verwezenlijken.


Sankalpa betekent letterlijk "de wil gevormd door het hart en de geest".

Een Sankalpa komt voort uit een diepe verbinding met ons innerlijke zelf. Het gaat verder dan oppervlakkige verlangens en strekt zich uit tot de kern van wie we werkelijk zijn. Het is een intentie die in lijn is met onze diepste waarden en onze hoogste potentieel.

Om een Sankalpa te vormen, is het belangrijk om een moment van stilte te nemen en naar binnen te keren. Luister naar de stem van je hart en stel jezelf de vraag: "Wat is mijn diepste verlangen? Wat wil ik echt creëren in mijn leven?".

Laat het antwoord op deze vraag naar de oppervlakte komen, zonder erover na te denken. Vertrouw op je intuïtie en laat de woorden van je Sankalpa vanzelf opkomen. Het kan een korte zin of een affirmatie zijn die resoneert met je innerlijke waarheid.

Een voorbeeld van een Sankalpa zou kunnen zijn: "Ik ben volledig in contact met mijn innerlijke kracht en leef mijn leven vanuit liefde en compassie". Dit Sankalpa herinnert je eraan dat je in je kracht staat en aan de kwaliteiten die je wilt cultiveren in je dagelijks leven.

"Durf te dromen, durf te geloven, durf te manifesteren. Je Sankalpa is de sleutel tot het creëren van een leven dat je hart doet zingen."
- Onbekend

Het belangrijkste bij het werken met een Sankalpa is dat je het regelmatig herhaalt, zowel tijdens je yogabeoefening als in het dagelijks leven. Herhaal je Sankalpa met overtuiging en vertrouwen, alsof het al waarheid is. Dit helpt om de intentie diep in je onderbewustzijn te verankeren en de gewenste veranderingen in je leven te creëren.

Het is ook belangrijk om geduldig en liefdevol met jezelf te zijn terwijl je aan je Sankalpa werkt. Het kan tijd kosten voordat je de volledige manifestatie van je intentie ervaart, maar blijf vertrouwen op het proces en wees dankbaar voor elke stap die je zet in de richting van je Sankalpa.


Stel je voor dat je elke ochtend begint met het herhalen van je Sankalpa, terwijl je een Yoga Nidra sessie luistert of rustig in meditatie zit. Laat de woorden resoneren in je hart en geest, en voel hoe ze zich verspreiden naar elk aspect van je leven. Je zult merken dat je Sankalpa je dagelijkse beslissingen en acties beïnvloedt, en je steunt bij het manifesteren van je diepste verlangens.

Naarmate je dit Sankalpa dieper wortelt in je bewustzijn, zul je de veranderingen in jezelf en je leven opmerken. Je zult je meer in lijn voelen met je ware zelf, met een groter gevoel van richting en vervulling. Je zult de kracht vinden om obstakels te overwinnen en je dromen na te jagen. En je zult jezelf steeds meer herinneren aan de onbegrensde mogelijkheden die in jou besloten liggen.


Stap in de kracht van Sankalpa en ontdek de oneindige mogelijkheden die in jou verscholen liggen. Vertrouw op het proces, wees geduldig en weet dat je de schepper bent van je eigen werkelijkheid.

Namaste.

 

Benieuwd naar onze

  • persoonlijke verhalen,

  • yoga weetjes,

  • praktische spiritualiteit en

  • intrigerende inspiratie?

Maak kennis met ons door ons te volgen op


Of schrijf je in voor de nieuwsbrief
 

Ben je enthousiast om je te laten verwennen, helemaal tot rust te komen en positief geïnspireerd te raken? Dit is onze eerstvolgende retraite:Comments


bottom of page