top of page

Zo ben ik gewoon...

Bijgewerkt op: 3 jan.


Het leven kan soms uitdagend zijn en we worden vaak geconfronteerd met de druk om te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Maar het is van wezenlijk belang om ons ware zelf te zijn en te streven naar een leven waarin we ons goed voelen over onszelf en wat we doen.

En zo de druk van buitenaf weerstaan.


Waarom eigenlijk?

Het is best hard werk; het gaat niet vanzelf. Soms is het lastig de motivatie te behouden. Bij de les te blijven. Want je kan ook 'go with the flow'. Wel zo makkelijk om gewoon toe te geven en je aan te passen. En zelfs je eigen voornemens aan de kant te schuiven...


Maar het is zooo de moeite waard. Daarom nog even op een rijtje wat het je brengt om je ware zelf te zijn en te leven zoals jij dat wil.


Als het de bedoeling was, dat ik me zou gedragen als die ander, dan zou ik die wel zijn geweest...

Ten eerste, het leven is kort is en we hebben maar één kans om het te leven.

Het is zonde om tijd te verspillen aan het proberen te voldoen aan de verwachtingen van anderen, terwijl we ons eigen geluk opofferen. Wanneer je jezelf bent en het leven leidt op je eigen voorwaarden, kan je jezelf beter leren kennen en je potentieel volledig benutten.


Ten tweede, wanneer we authentiek zijn en ons leven leiden op onze eigen condities, kunnen we ons vrijer en gelukkiger voelen. Je kan genieten van de ervaringen die het leven biedt en je niet laten beperken door de meningen van anderen. Dit kan helpen om een gevoel van voldoening en vervulling te ervaren, wat je kan motiveren om je in te spannen je leven ten volle te leven.


Ten derde, op die manier kunnen we betere relaties opbouwen. Mensen zijn vaak meer aangetrokken tot degenen die zichzelf zijn, in plaats van degenen die proberen te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Door jezelf te zijn, kan je je openstellen voor nieuwe vriendschappen en relaties die gebaseerd zijn op echtheid en oprechtheid. En dat is wederkerig.*


Tot slot kan het zijn dat het niet altijd gemakkelijk is om jezelf te zijn in het streven naar een leven waarin je je goed voelt over wie je bent en wat je doet. Maar het omarmen van je authentieke zelf, met je licht en je schaduwkanten, is nog steeds bewezen de beste manier voor zo min mogelijk energie lekken. Je wil geen strijd met jezelf en je wil wel (veer)kracht om met de valkuilen om te gaan.


Stapje voor stapje, neem je jezelf aan de hand.

Door middel van yoga, meditatie, mantra's en inspirerende bronnen zoals lezingen en films, kunnen we geïnspireerd raken en uitnodigd worden onze eigen unieke reis te volgen.

Als we dit doen, kunnen we ons potentieel volledig benutten, geluk en voldoening ervaren, betere relaties opbouwen en het leven ten volle leven.

Wat heb jij ervoor over?*Realiseer je, misschien op de achtergrond, dat als je authentiek gedrag vertoont je daarmee anderen de ruimte geeft hetzelfde te doen, in ieder geval in jouw omgeving.

Zo ontstaat er een rimpel-effect: een beweging naar een community/maatschappij waarin er respect is voor diversiteit. Een omgang-met-elkaar op basis van liefde, in plaats van angst.


'Zo ben ik gewoon' is een geuzenleus. Jij bent de moeite waard om de moed op te brengen om jezelf te zijn en je eigen leven te leven.
 


Benieuwd naar onze

  • persoonlijke verhalen,

  • yoga weetjes,

  • praktische spiritualiteit en

  • intrigerende inspiratie?

Maak kennis met ons door ons te volgen op


Of schrijf je in voor de nieuwsbrief
 

Ben je enthousiast om je te laten verwennen, helemaal tot rust te komen en positief geïnspireerd te raken? Dit is onze eerstvolgende retraite:


Comments


bottom of page