top of page

Verbinding met jezelf

Bijgewerkt op: 3 jan.


“Ik ben trouw aan mijzelf”


Deze affirmatie las ik een paar dagen geleden, en het raakte me.


Het raakte me omdat ik dacht: “Is dit wel zo? Doe ik de dingen op zo’n manier dat ik mijzelf écht recht in de spiegel aan kan kijken en die woorden tegen mijzelf kan zeggen?”En tegelijkertijd flitsten er zoveel herinneringen door mij heen, beslissingen die ik genomen heb vanuit allerlei verschillende motivaties. Vanuit verantwoordelijkheid, vanuit er voor iemand willen zijn, vanuit veiligheid om niet te hoeven veranderen.


En terwijl ik hier over nadacht voelde ik… een JA.

Een hele grote dikke vette JA naar mijzelf.

Een warm en veilig gevoel in mijn buik en in mijn hart. Een liefdevolle gloed die zich door mijn lichaam verspreidt. Want ik weet: ik doe ontzettend mijn best.


En dat is het. Dat is genoeg. En elke keer heb ik opnieuw een keuze.

Kies ik voor wat mijn hart mij wil vertellen?

Ga ik links of rechts vanuit een diep weten, een diep verlangen?

Elke keer opnieuw een moment om mijzelf trouw te mogen zijn, wat een mooie keuze is dat!

Zeker niet altijd makkelijk, maar wel écht. In verbinding met mijzelf. Met mijn buik, mijn hart, mijn mind.


De zachte bewegingen uit de Dru Yoga helpen mij hierbij. Mijn adem leidt me door de houdingen, de stilte verwelkom ik in mijn hart. Ik voel me één. Verbonden met mijzelf en met mijn diepste essentie.


Vanuit hier durf ik weer verder. Ik voel de moed om de juiste beslissingen te nemen die er nodig zijn om mijzelf te zijn in alles wat ik doe, en krachtig mijzelf te blijven temidden van storm en onstuimig weer. Vanuit hier voel ik de lichtheid en het plezier in mijn pad, waarheen het mij ook brengt. Vanuit verbinding. Want ik ben trouw aan mijzelf.


Zuiver van hart,
trekken we, lerend,
de wereld door en raken in
de ban van alles om ons heen.
Je bent steeds ergens naar
op zoek, maar het ontgaat je
dat je dat wat je zoekt al bent.
- Rumi


 

Boek – Wat je lichaam vertelt – Ellen Meredith


Ellen Meredith laat je in haar boek Wat je lichaam vertelt zien hoe lichaam, geest en ziel onlosmakelijk met elkaar samenhangen en leert je om een ‘energetische dialoog’ met je lichaam aan te gaan om het natuurlijke zelfhelende vermogen van je lichaam te activeren en te ondersteunen.Filmpje - Dru Yoga Aardegroet door De Levensboom (duur 6:18)


Deze bewegingsreeks uit de Dru Yoga brengt je een gevoel van veiligheid, stabiliteit en vertrouwen. De eenvoudige bewegingen op het ritme van je adem nemen je mee naar binnen en laten je landen in jezelf. Inclusief adem-advies.Muziek – Ajeet – The Waters (duur 8:11)


We are the stars that fall

Have we forgotten to listen for the call?

The call of Spirit as she sings in the night

Close your eyes and listen
Audio - Diepe ontspanning door Ankie Pluim (duur 14:14)


Liggende meditatie voor een heerlijke ontspanning.

Laat je lichaam en geest tot rust komen.

Voor verbinding met jezelf.
 


Wil je vaker weetjes, inzichten en inspiratie?

Volg ons op Instagram en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Comments


bottom of page