top of page

Enthousiasme: de brandstof voor een vervuld leven

Bijgewerkt op: 3 jan.Enthousiasme is een prachtig gevoel dat ons hart doet zingen en ons helpt ons leven ten volle te leven. Het is de brandstof die ons motiveert, ons inspireert en ons in staat stelt om onze doelen te bereiken.

Toch wordt deze kwaliteit vaak onderschat in onze prestatiegerichte samenleving. We zijn zo gefocust op het bereiken van onze doelen en het uitvoeren van onze taken dat we soms vergeten hoe belangrijk het is om enthousiast te zijn over wat we doen.

Maar hoe kunnen we ons enthousiasme benutten in het praktische dagelijkse leven?

Het begint allemaal bij het verbinden met onze innerlijke kracht en ons te richten op de dingen die ons vreugde brengen. Dit betekent dat we bewust moeten zijn van wat ons blij maakt en ons daarop moeten focussen. Het blijkt dat de meesten van ons die dingen vaak helemaal niet bewust zijn. Deze enthousiaste presentatie van Mel Robbins kan je daarbij helpen.


Als we ons enthousiasme willen cultiveren, kunnen we veel voordelen verwachten.

  • We vinden onze eigen vervulling,

  • zijn veerkrachtig zelfs als de omstandigheden moeilijk zijn en

  • dragen bij aan een vreedzamere en harmonieuzere wereld.

Dru Yoga is een van de mogelijkheden die je helpt om enthousiasme te ontwikkelen en versterken. Deze vorm is makkelijk toegankelijk en als je eenmaal het regelmatig beoefend ga je het merken op alle vlakken: fysiek, mentaal/emotioneel, energetisch en in de universele verbinding.

Dru yoga beoefening zorgt voor verbinding van het hoofd met het hart en de Dru benadering wekt enthousiasme op en verbetert ons vermogen om ons potentieel te bereiken.

Een asana die ons daarbij kan helpen is de "Krijger-houding". Deze houding geeft ons stabiliteit en ruimte en helpt ons om ons te concentreren op onze innerlijke kracht en ons te verbinden met onze vastberaden en moedige kant.

Verder opent De Krijger ons hartchakra, waardoor de energie vanuit de Zonnevlecht omhoog kan stromen naar ons hartcentrum. Ons innerlijke vuur wordt zo benut voor het vervullen van onze hartewensen.

Ook pranayama-oefeningen zoals de "Bhramari" of de "Hummende Bij" ademhaling, mudra's zoals de "Prithvi Mudra" of de "aardemudra" en mantra's zoals "Om Hreem" kunnen helpen om ons enthousiasme te vergroten.


Door middel van meditatie en mindfulness-oefeningen kunnen we ons enthousiasme versterken door de concentratie op het huidige moment en de verbinding met de innerlijke bron van motivatie.

Als je op zoek bent naar meer begeleiding en ondersteuning bij het cultiveren van enthousiasme, overweeg dan om deel te nemen aan een van onze Dru yoga-retraites of lessen. Met tips en technieken kan ook jij meer enthousiasme in je leven brengen en zo bijdragen aan een vervulde en harmonieuze wereld. 

Benieuwd naar onze

  • persoonlijke verhalen,

  • yoga weetjes,

  • praktische spiritualiteit en

  • intrigerende inspiratie?

Maak kennis met ons door ons te volgen op


Of schrijf je in voor de nieuwsbrief
 

Ben je enthousiast om je te laten verwennen, helemaal tot rust te komen en positief geïnspireerd te raken? Dit is onze eerstvolgende retraite:Comments


bottom of page