top of page

Yoga is de reis van het zelf, door het zelf, naar het zelf' - Bhagavad Gita

Bijgewerkt op: 25 apr.
Een persoonlijke ontdekkingsreis die je onderneemt om je ware aard te ontdekken. Het is een pad van zelfontwikkeling en transformatie waarbij elke stap, elke ademhaling en elke houding bijdraagt aan een dieper begrip van wie je werkelijk bent.
Een persoonlijke ontdekkingsreis

Deze diepzinnige uitspraak uit de Bhagavad Gita, "Yoga is de reis van het zelf, door het zelf, naar het zelf," raakt aan de essentie van wat yoga in zijn kern vertegenwoordigt, vooral binnen de Dru Yoga traditie.

De reis van het Zelf

De zin opent met het idee van een 'reis'.

In Dru Yoga wordt dit gezien als een persoonlijke ontdekkingsreis die je onderneemt om je ware aard te ontdekken. Het is een pad van zelfontwikkeling en transformatie waarbij elke stap, elke ademhaling en elke houding bijdraagt aan een dieper begrip van wie je werkelijk bent.


Door het Zelf

De reis 'door het zelf' wijst op het belang van zelfreflectie en introspectie in yoga. Dru Yoga benadrukt het belang van het naar binnen keren, het observeren van je gedachten, emoties en fysieke sensaties. Deze innerlijke observatie is cruciaal om beperkende patronen te herkennen en los te laten, wat essentieel is voor persoonlijke groei.


Naar het Zelf

Het uiteindelijke doel van de reis is 'naar het zelf' - het bereiken van een staat van zelfrealisatie of verlichting, waarbij je een diep, onveranderlijk gevoel van vrede, vreugde en eenheid met het universum ervaart. Dru yoga leert ons dat deze staat niet iets is dat buiten ons ligt, maar diep binnenin te vinden is.


De rol van Dru yoga


Dru yoga helpt om ons lichaam te openen en te ontspannen, wat ruimte schept voor innerlijke stilte en vrede.
Dru yoga voor innerlijke stilte en vrede

Dru Yoga dient als een krachtig hulpmiddel op deze reis. Met zijn zachte, vloeiende bewegingen en diepe ademhalingstechnieken, helpt het om ons lichaam te openen en te ontspannen, wat ruimte schept voor innerlijke stilte en vrede. De unieke Energy Block Release reeksen (EBR) zijn specifiek ontworpen om energetische blokkades op te heffen, waardoor het makkelijker wordt om naar binnen te keren en onze ware essentie te ontdekken.


De uitspraak uit de Bhagavad Gita herinnert ons eraan dat yoga veel meer is dan fysieke oefening; het is een spirituele discipline die ons begeleidt op het meest belangrijke avontuur dat we ooit zullen ondernemen - de ontdekking en realisatie van ons ware zelf.


Dit artikel is uitsluitend bedoeld ter informatie en inspiratie voor empowerment en zelfzorg.

Neem contact met ons op als je denkt dat wij je nog ergens mee kunnen verder helpen.


 

Benieuwd naar onze

  • persoonlijke verhalen,

  • yoga weetjes,

  • praktische spiritualiteit en

  • intrigerende inspiratie?

Maak kennis met ons door ons te volgen op

https://www.instagram.com/druyogaweekendretraite

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Ben je enthousiast om je te laten verwennen, helemaal tot rust te komen en positief geïnspireerd te raken? Dit is onze eerstvolgende retraite:


Comments


bottom of page