top of page

Vrijheid in verbondenheid - een broederschap

Bijgewerkt op: 3 jan.Welkom bij deze blog over vrijheid in verbondenheid als inspiratie om te onderzoeken wat dat voor jou betekent.


Het is van essentieel belang om onze eigen grenzen en behoeften te erkennen en er compassievol naar te handelen om te komen tot een authentiek leven.

En tegelijkertijd willen we graag vredig en liefdevol in contact blijven met anderen en met de wereld om ons heen.


RELATIE MET JEZELF EN ANDEREN

In de Dru Yoga-filosofie leren we dat relaties gedijen wanneer ze zijn gebaseerd op gemeenschappelijke waarden en respect. Het is als een dans van balans en harmonie, waarin we onze eigen authenticiteit behouden en tegelijkertijd openstaan voor de wijsheid en groei die voortkomen uit de ontmoeting met anderen. Het is een interessant onderzoek tussen vrijheid en verbondenheid.


GEVEN EN NEMEN

Door ons bewust te zijn van deze dans, leren we de kunst van het geven en ontvangen. We erkennen dat vrijheid niet betekent dat we ons losmaken van anderen, maar eerder dat we ons verbinden vanuit een plek van authenticiteit en respect. We realiseren ons dat ware verbondenheid ontstaat wanneer we onszelf volledig kunnen zijn, terwijl we tegelijkertijd de ruimte geven aan anderen om hetzelfde te doen.


ZELFONDERZOEK

Een belangrijk aspect van dit onderzoek is het bewustzijn van wie we werkelijk zijn. In de drukte van het leven kunnen we soms de verbinding met onszelf verliezen. Maar door contact te blijven maken met onze innerlijke kern, kunnen we in balans leven met onszelf, anderen en de wereld om ons heen.


DRU YOGA EN MEDITATIE

Dru biedt waardevolle oefeningen die helpen je innerlijke licht te laten stralen:

1. Yoga-oefening: De Stralende Zonhouding

Stap in de kracht van de zon terwijl je deze dynamische houding beoefent. Sta stevig op de grond, open je hart en visualiseer hoe je armen als stralen van licht naar boven reiken. Richt je erop hoe de uitwisseling wederkerig is en het je energie verhoogt. Het onthult je ware potentieel en je kan dat bevestigen met de affirmatie: ‘ik ben licht’ of ‘ik ben verbonden’ of een andere positieve korte zin die voor jou passend voelt in het moment van beoefening.


2. Meditatie: Het Licht van Compassie

Ga zitten in een comfortabele houding, adem ontspannen en richt je aandacht op je hartgebied. Visualiseer een stralend licht dat in je hart gloeit. Laat dit licht zich uitbreiden naar buiten toe en omhul jezelf en anderen met warmte en compassie. Voel hoe dit licht de verbinding tussen jou en anderen versterkt. Zie de aarde voor je geestesoog verschijnen in een gouden gloed en weet dat alles en iedereen met elkaar verbonden is. Laat liefde en mededogen rondgaan op aarde in alles wat ademt en leeft. Sluit af door je aandacht weer terug te brengen in je hart en wees jezelf dankbaar dat jouw focus bijdraagt aan innerlijke vrede en hoe dat helpend is voor de wereldvrede.


3. Oefening voor zelfreflectie: De Spiegel van Vreugde

Neem een moment voor jezelf en kijk in de spiegel. Erken jezelf en zie de schoonheid die van binnenuit straalt. Schrijf drie dingen op die je mooi vindt aan jezelf. Schrijf ook drie dingen op waar je dankbaar voor bent. Word je bewust van de vreugde die dat brengt. Laat deze reflectie je herinneren aan de vrijheid die je hebt om je te focussen op wie je wil zijn. En de verbondenheid met je directe en indirecte omgeving. Realiseer je eigen waarde en het potentieel dat je hebt om een positieve invloed te hebben op de wereld.


VRIJ ZIJN IN VERBINDING

Speelsheid en humor maakt deze reis van ‘vrijheid in verbondenheid’ lichter, leuker en makkelijker.


Het is een voortdurende dans van zelfontdekking en transformatie, waarin we steeds meer balans vinden tussen onze eigen vrijheid en onze verbondenheid met anderen. Experimenteer met deze inzichten en oefeningen en geef jezelf toestemming om je innerlijke licht te laten stralen. Breng de energie van vrijheid en verbondenheid naar alle aspecten van je leven.


Moge je pad verlicht zijn en je hart vervuld van vreugde en compassie.
"Noem het niet gebondenheid, het is onderlinge afhankelijkheid. Jij bent afhankelijk van anderen, anderen zijn afhankelijk van jou. Het is een broederschap, het is verbondenheid.
- Osho

Namaste.

 Benieuwd naar onze

  • persoonlijke verhalen,

  • yoga weetjes,

  • praktische spiritualiteit en

  • intrigerende inspiratie?

Maak kennis met ons door ons te volgen op


Of schrijf je in voor de nieuwsbrief
 

Ben je enthousiast om je te laten verwennen, helemaal tot rust te komen en positief geïnspireerd te raken? Dit is onze eerstvolgende retraite:Comments


bottom of page