top of page

Magische formule voor je mooiste leven

Bijgewerkt op: 15 jan.


De beste versie van jezelf betekent vanuit een spiritueel perspectief dat dat je een beeld hebt over hoe je wil dat je leven eruit ziet. Een beeld over wie en wat je wil zijn. Wat je doet, denkt en voelt: verbinding van buik, hart en hoofd.


En als je dat plaatje hebt, dan kan je weten wat je NU moet doen om straks daar te komen. Dat is de magische formule.

 

Er zijn dingen die van buitenaf gebeuren, de variabelen. Daar heb je meestal geen invloed op en zou je in een staat kunnen brengen van verwarring, angst en afhankelijkheid.

Als je de magische formule toepast, heb je grip en ben je weg van het gevoel dat het je allemaal overkomt. En als je weer grip hebt, brengt dat een gevoel van kracht, balans en zelfvertrouwen.

 

PAK DE REGIE

Maar er zijn veel aandachtsgebieden waar je wél invloed op hebt. Deze kunnen onder andere zijn:

- gezondheid

- balans werk en vrije tijd

- financiën

- familie en relaties


Hoe dan?

Hoe beoordeel je ieder gebied?

Geef het een cijfer zoals je dit nu waardeert. En welk cijfer zou je willen dat het was?

Wanneer wil je daar zijn en welke stap/pen zet je dan nu om straks daar te komen?

 

PAK DE REGIE

Als je werkt met deze magische formule en je gaat NU doen waar je toekomstige zelf blij mee is, zijn er nog een paar tips.

 

HEB GEDULD

Stel je hebt enthousiast bedacht wat je NU gaat doen om je doel te bereiken dat kunnen zoveel verschillende dingen zijn, zoveel ingrediënten zeg maar. Net zoals je een brood bakt: alle ingrediënten bij elkaar, maar dat brood moet nog wel rijzen. En dat kost tijd. Dus geef jezelf de tijd. Probeer het een en ander uit met geduld En als iets niet helemaal oplevert wat je had bedacht, dan verander je er iets aan: iets meer of iets minder. Of je vervangt het. Begeleid jezelf in het experiment. Met toewijding én een glimlach.

 

AANDACHTSPUNTEN.

Kort:

1. volg wat je lichaam aangeeft nodig te hebben met aandacht. Let op: het kan zijn dat vanuit de ervaring je lichaam ook kan vragen om dingen die niet goed voor je zijn. Niet alleen verslaving aan drank, maar ook suikerverslaving en zelfs verslaving aan adrenaline.

2. overdoe het niet :-) Ter vergelijk: ook de batterij van je telefoon werkt het langst als het tussen de 20 en 80 procent is opgeladen. Dus blijf alert dat je van alle goede voornemens je er niet in verliest: zowel van het teveel als te weinig. Blijf alert


We hopen dat je er iets aan hebt. Laat je weten hoe dit voor je werkt?Namasté


Dit artikel is uitsluitend bedoeld ter informatie en inspiratie voor empowerment en zelfzorg.

Neem contact met ons op als je denkt dat wij je nog ergens mee kunnen verder helpen.


 

Benieuwd naar onze

  • persoonlijke verhalen,

  • yoga weetjes,

  • praktische spiritualiteit en

  • intrigerende inspiratie?

Maak kennis met ons door ons te volgen op


Of schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Ben je enthousiast om je te laten verwennen, helemaal tot rust te komen en positief geïnspireerd te raken? Dit is onze eerstvolgende retraite:


bottom of page