top of page

Loslaten - inzicht & inspiratie


Loslaten, dat klinkt interessant. Maar wat is het precies en hoe doe je dat eigenlijk?


Loslaten is het leven accepteren zoals het nu is.

Zonder er wat aan te willen veranderen of knutselen.

En dat is gelijk ook het ingewikkelde. Meestal wil je controle hebben op de dingen die gebeuren. Als er dan situaties zijn die je niet aanstaan omdat het niet is wat je wil of het niet gaat zoals je verwacht dan ga je je rot voelen. Dan ben je boos, verdrietig of gefrustreerd. Als je je realiseert dat je geen controle hebt over de situatie is het vaak beter om te accepteren hoe het op dat moment is. Je gevoelens en emoties te observeren en merken dat je dan door het accepteren van de situatie de boosheid of het verdriet los kunt laten.


Hoe meer je vecht tegen 'wat er is', hoe groter de emoties en gevoelens kunnen worden, soms zelfs overweldigend. Loslaten maakt dan ruimte, ruimte voor rust en ontspanning.


Dat gaat niet altijd even makkelijk en vergt vaak wat oefening. De volgorde is: observeren, voelen, accepteren waarna je kunt loslaten.


1. Observeren

Kijk wat er gebeurt aan emotie of gevoel en probeer dat niet te veranderen of van weg te lopen, alleen maar observeren, wat gebeurt er?


2. Accepteren

Kijk of je dit gevoel of deze emotie helemaal toe kan laten, helemaal accepteren wat er is.


3. Voelen en ademen

Goed voelen, adem rustig in en uit, ontspan je lichaam en laat het allemaal gebeuren.


4. Loslaten

Merk dan dat je rustiger wordt en dat het gevoel langzaam kan veranderen en vaak wegebt. Dat gaat soms niet in één keer, misschien heb je meerdere momenten nodig, waarbij je elke keer een stukje los kunt laten.


Ook door yoga, meditatie en verstilling te beoefenen kun je leren dingen los te laten. Het fijne van yoga is dat je helemaal in je lichaam kunt komen met je aandacht waardoor je makkelijker los kan laten. Dru Yoga heeft daarbij nog als extra voordeel dat de bewegingen vloeiend zijn en je helemaal in je eigen flow kunt komen. Deze vorm van yoga is bovendien voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd of conditie. Bij fysieke beperkingen zijn er altijd aanpassingen mogelijk, dus echt iedereen kan dit heerlijke gevoel ervaren.


Leer meer over 'loslaten' in het eerstkomende 'wellness yogaweekend' van 23 tot en met 25 september. Daar kun je dit loslaten uitgebreid oefenen door middel van yoga-, ademhalings- en meditatie-oefeningen. Voor meer informatie klik hier!


Je bent van harte welkom!

Warme groet,

Gea


'Zeg altijd 'ja' tegen het nu, geef je over aan wat er is. Zeg 'ja' tegen het leven - en zie hoe het leven plotseling vòòr je gaat werken in plaats van tegen je'
Eckhart Tolle

 

Ted talk: Jill Sherer Murray over de onstopbare kracht van het loslaten(Engels, 11:33)


In deze boeiende lezing vertelt Jill Sherer Murray haar eigen ervaring met loslaten en hoe verrassend haar leven veranderde.Top 10 beste boeken over loslaten


Op deze website een overzicht van de 10 beste boeken over loslaten. Als je je verder wilt verdiepen in het onderwerp.

Muziek: - Passenger - Let her go (4:14)


Only know you've been high when you're feeling low. Only hate the road when you're missing home.

Only know you love her when you let her goDru - Video Dru Yoga Online. (Engels 46:00)


Laat oude gewoonten los die je tegenhouden om je leven op jouw manier te leven.

Een volledige Dru Yoga les van Andrew Wells met een activatie, een bewegingsreeks (EBR 5) en een diepe ontspanning 


23-25 September Boek een wellness yogaweekend en kom genieten en loslaten

  • Loslaten om helemaal te accepteren wat er is

  • Loslaten gaat bijna vanzelf door yoga, ademen en meditatie

  • Klik hier voor meer informatie
Comments


bottom of page