top of page

Het innerlijk licht: verdieping en verheldering.

Bijgewerkt op: 3 jan.


In de diepten van de ziel schuilt een stralend licht, een innerlijke bron van kracht en wijsheid die je kan ontdekken en ontwikkelen.


Dit innerlijke licht is een centraal thema binnen de Dru yoga.

In dit artikel lees je over de betekenis, het effect en de praktische tips voor het ontwikkelen van dit innerlijke licht. Maar ook over de keerzijde van de medaille, want net als bij alles heeft ook het innerlijk licht zijn schaduwkant.


De kracht van innerlijk licht

Het innerlijke licht vertegenwoordigt je diepste innerlijke wijsheid, compassie en liefde. Het is de bron van inspiratie die je leidt op je levenspad en je in staat stelt om je ware potentie te bereiken. In de Bhagavad Gita, een eeuwenoude spirituele tekst, wordt dit innerlijke licht aangeduid als het 'Atman', de onvergankelijke ziel. Het herkennen en cultiveren van dit licht kan leiden tot innerlijke vrede, zelfvertrouwen en een gevoel van verbondenheid met alles om je heen.


Effecten

1. Diepe focus:

Het bewustzijn van je innerlijke licht helpt je om diepe concentratie en focus te ontwikkelen. Je leert om afleidingen los te laten en in het huidige moment aanwezig te zijn.

2. Innerlijke vreugde:

Het innerlijke licht straalt vreugde uit. Wanneer je je erop richt, voel je een diepe innerlijke vreugde die niet afhankelijk is van externe omstandigheden.

3. Zelfbewustzijn:

Het helpt je om jezelf beter te begrijpen en je sterke punten en zwakke punten te zien. Dit zelfbewustzijn stelt je in staat om te groeien en te evolueren.


Tips

1. Meditatie:

Regelmatige meditatie is een krachtig hulpmiddel om contact te maken met je innerlijke licht. Sluit je ogen, focus op je ademhaling en duik diep in jezelf.

2. Yoga praktijk:

Dru yoga biedt houdingen en bewegingen die specifiek zijn ontworpen om het innerlijke licht te activeren. Door de houdingen met intentie uit te voeren, kun je dit licht vrijmaken.

3. Affirmaties:

Gebruik positieve affirmaties zoals "Ik straal innerlijk licht uit" om je geest te programmeren voor een positieve zelfwaarneming.


De keerzijde

Hoewel het ontwikkelen van innerlijk licht je kan verlichten, is het ook belangrijk om de schaduwkant te erkennen:

1. Overweldigend:

Soms kan je te geobsedeerd raken door het zoeken naar innerlijk licht en spirituele groei en dat kan leiden tot een gevoel van overweldiging en onevenwichtigheid in je dagelijks leven.

2. Verwachtingen:

Het nastreven van innerlijke verlichting wekt misschien hoge verwachtingen aan jezelf en geeft zelfkritiek als je niet het gewenste niveau van spirituele groei kan bereiken.

3. Ontkenning van het menselijke:

Als je teveel nadruk legt op innerlijke verlichting zou dat ervoor kunnen zorgen dat je menselijke emoties en uitdagingen gaat ontkennen. Het is belangrijk om een gezonde balans te behouden tussen spirituele groei en menselijke ervaringen.


Kijk met liefdevolle nieuwsgierigheid en acceptatie naar je innerlijke licht. Onderneem de zowel diepgaande als verhelderende reis en ontdek je eigen innerlijke schatten.


Het innerlijke licht is een kostbaar geschenk dat we allemaal binnenin ons dragen. Het kan je leven veranderen en je de kracht geven om te stralen, niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Dus, laat je innerlijke licht schijnen en laat het de wereld verlichten.


Namasté
Dit artikel is uitsluitend bedoeld ter informatie en inspiratie voor empowerment en zelfzorg.

Neem contact met ons op als je denkt dat wij je nog ergens mee kunnen verder helpen.


 

Benieuwd naar onze

  • persoonlijke verhalen,

  • yoga weetjes,

  • praktische spiritualiteit en

  • intrigerende inspiratie?

Maak kennis met ons door ons te volgen op


Of schrijf je in voor de nieuwsbrief
 

Ben je enthousiast om je te laten verwennen, helemaal tot rust te komen en positief geïnspireerd te raken? Dit is onze eerstvolgende retraite:
Comments


bottom of page