top of page

'Good vibes only': kan jij ook.

Bijgewerkt op: 3 jan.


Welkom bij deze blog over Good Vibes en ontspanning.


In de wereld van Dru Yoga draait alles om het cultiveren van positieve energie en het vinden van innerlijke rust te midden van het hectische dagelijkse leven.

Wat zijn Good Vibes?

Good Vibes, oftewel goede energie, zijn de positieve trillingen die we in onszelf en om ons heen kunnen voelen. Het is de blijdschap die je voelt wanneer je naar een zonsondergang kijkt, de vreugde van een warme knuffel, of gewoon de glimlach die je deelt met een vreemdeling op straat. Good Vibes zijn als kleine zonnestralen die je hart verwarmen en je ziel laten stralen.


Wie kan hier zijn voordeel mee doen?

'Good Vibes en ontspanning' is voor iedereen bestemd. Of je nu een drukke professional bent, een jonge ouder of gewoon iemand die op zoek is naar meer vreugde in het leven, Dru Yoga en meditatie kunnen je helpen. Het zijn een compassievolle en toegankelijke vormen die geschikt zijn voor alle leeftijden en gezondheid-niveaus.


Wat levert het op in de dagelijkse praktijk?

Het cultiveren van 'Good Vibes en ontspanning' zal je dagelijkse leven positief beïnvloeden. Je zult merken dat je stress vermindert, je stemming verbetert en je meer in staat bent om met uitdagingen om te gaan. Bovendien zal je de wereld om je heen met een meer heldere en positievere blik bekijken.


Hoe bereik je Good Vibes met Dru Yoga en meditatie?

Dru Yoga biedt een scala aan technieken om je te helpen deze positieve energieën te cultiveren.


- Een van de meest effectieve manieren is door middel van ademhalingsoefeningen. Diepe, langzame ademhalingen helpen je om stress los te laten en je te verbinden met je innerlijke rust. Probeer de "Boom van compassie"oefening. Sta rechtop met je voeten op heupbreedte uit elkaar. Til je armen op alsof je takken omhoog duwt, adem in terwijl je omhoog beweegt en adem uit terwijl je je armen naar beneden brengt. Visualiseer tijdens deze beweging dat je op de inademing positieve energie opnemend en op de uitademing oude energie loslaat. Herhaal dit enkele keren terwijl je in een je rustig tempo ademt.


- Een eenvoudige oefening is de "enkelvoudige Zonnegroet." Begin met je handen voor je hart te plaatsen en richt je op een goed gevoel: goede gezondheid, dankbaarheid voor de nieuwe dag, zelfvertrouwen en liefde. Dat wat jou in dat moment een goed gevoel geeft. Adem dan diep in terwijl je je armen omhoog beweegt, en adem langzaam en volledig uit terwijl je voorover buigt. Voel hoe de energie stroomt terwijl je aandachtig beweegt en herhaal dit meerdere keren.


- Een Metta meditatie voor liefdevolle vriendelijkheid bevordert positieve emoties en compassie, wat leidt tot Good Vibes. Kom lekker zitten in een comfortabele positie en begin met het sturen van liefdevolle wensen naar jezelf, bijvoorbeeld: "Moge ik gelukkig zijn, moge ik gezond zijn, moge ik veilig zijn, moge ik in vrede leven." Vervolgens richt je je liefdevolle gedachten op anderen, zoals familie en vrienden. Daarna stuur je deze positieve wensen zelfs naar mensen die je moeilijk vindt. Deze meditatie helpt bij het vergroten van liefde en empathie, wat je Good Vibes versterkt.


- Een andere geweldige techniek is de "Hartademhaling". Sluit je ogen, breng je aandacht naar je hart en adem in en uit via je hartgebied. Stel je voor dat je positieve emoties zoals dankbaarheid en liefde oproept, terwijl je dit doet. Bereik Good Vibes en innerlijke rust door je ademhaling en emotionele staat in balans te brengen.


"Het geluk is geen bestemming, het is een manier van reizen."
- Roy Goodman

Herken je deze valkuilen en drempels?

Natuurlijk zijn er valkuilen en drempels.

- Een veelvoorkomende valkuil is het idee dat ontspanning slechts een luxe is die we ons af en toe kunnen veroorloven. In werkelijkheid is ontspanning een noodzaak voor onze fysieke en mentale gezondheid.


- Een andere drempel kan onze drukke levensstijl zijn. We hebben vaak het gevoel dat we geen tijd hebben voor yoga of meditatie. Maar bedenk eens hoeveel tijd we besteden aan zaken die ons niet echt gelukkig maken. Een paar minuten per dag investeren in jezelf kan een wereld van verschil maken.


Good Vibes Only, ook voor jou.

Probeer eens Dru Yoga en meditatie om de weg vrij te maken naar Good Vibes, naar innerlijke rust en blijdschap. Op een leuke, makkelijke manier toegang krijgen tot de schoonheid van ontspanning en het cultiveren van positieve energie.

Doe de Dru thuis of in een yogaschool. En helemaal bijzonder is om je drie dagen onder te dompelen in Good Vibes tijdens een Dru retraite.Namasté"Je kunt de golven niet stoppen, maar je kunt leren surfen." -

- Jon Kabat-Zinn
 

Benieuwd naar onze

  • persoonlijke verhalen,

  • yoga weetjes,

  • praktische spiritualiteit en

  • intrigerende inspiratie?

Maak kennis met ons door ons te volgen op


Of schrijf je in voor de nieuwsbrief
 

Ben je enthousiast om je te laten verwennen, helemaal tot rust te komen en positief geïnspireerd te raken? Dit is onze eerstvolgende retraite:Comments


bottom of page