top of page

Geniet van de voorpret


Samen van begin tot einde

We zaten in een kring van mensen die belangstelling hebben voor persoonlijke groei en bewustzijn ontwikkeling. Ze hadden in het yogaweekend de zachte helende werking van Dru technieken ervaren.

Delen in de kring

Een Dru yoga weekend Retraite beginnen we altijd met even kennismaken.

'Ik heb geen verwachtingen', zei ze. 'Ik ben benieuwd naar wat er allemaal gaat komen en hoe ik erop zal reageren. Ik wil minder moeten en meer Zijn'.

Na die drie dagen, toen we het weekend afsloten, vertelde ze over haar ervaringen. Het ging over dat moment dat zij zich afgewezen voelde door een reactie van iemand . Emoties namen de overhand totdat ze zich realiseerde dat het vooral alles zei over diegene die de opmerking had gemaakt.

En een andere situatie hoe ze zich geliefd had gevoeld toen iemand haar vroeg om samen iets te gaan doen. Ze had haar schrijfboekje veel gebruikt en ze wilde daar thuis mee verder gaan. Ook om die geraaktheid verder te onderzoeken. Ze straalde omdat dit yogaweekend haar zoveel had gebracht.

Nadat ze had gedeeld viel er een vanzelfsprekende stilte. Een gevoel van verbinding en van één Zijn: samen en ieder met zichzelf.


Delen is helen

In de afronding keek een man dankbaar naar de docenten en vertelde dat hij weer wat dichter bij zichzelf was gekomen. Zijn uitstraling nu was een groot verschil met hoe hij zijn verhaal deed een paar dagen geleden bij de kennismaking. Hij was toen openhartig en energiek. Nu vervolgde hij: 'mijn inzicht is dat ik liever voor mezelf mag zijn. En dat ik dat mag uitdragen naar anderen. Ik voel me verbonden in mijn hart met de dru-yoga leden dit weekend en met jullie. Alles wat aan bod kwam was goed voor mij: voedend, confronterend, plezierig. Alles mag, niets moet.'


Het mooiste kado wat je iemand kan geven...

Is dat niet wat we nodig hebben? Liefdevolle vriendelijke aandacht, van en voor onszelf. Ongeacht wat het hoofd ervan maakt. Gewoon alles omarmen: in liefde kijken naar leuke en minder-leuke dingen.


... is oprechte aandacht.

Niets om je van af te keren, maar juist om tegemoet te treden. We zijn vaak zo streng naar onszelf, veel strenger dan naar een ander.

Dus kan je jezelf benaderen zoals je zou doen naar een vriend: luisteren, compassievol reageren, geruststellen en bemoedigen.

Dat maakt ons mens. Daar bouwt onze samenleving op; bouwstenen van medemenselijkheid.


Weten dat je in de retraite met gelijkgestemden bent.

Dat is ook genieten van de voorpret.


 

Kerst en nieuwjaar 2022

Hoe kunnen we het beste iets toevoegen aan de wereldvrede? Oprechte aandacht delen is misschien wel het grootste geschenk van allemaal.


Het Dru Team uit de UK heeft voor deze Kerst, en daarna, de meest creatieve, leuke en impactvolle technieken in een enkel proces gebundeld dat ons helpt deze ruimte aan te raken. Ze hebben het 7 Minutes of Joy genoemd.


Lees verder...

 

Dagelijks Dru: iedere ochtend live meditatie (duur 15:00)


Mediteren is fijn! Ieder onderzoek vertelt keer op keer over het goede gevoel. Dru heeft een bibliotheek aan meditaties met allerlei thema's en door verschillende docenten, op Facebook. Contact ons voor meer info.

MEDITEER HIER


TedX talk - waarbij Yoram Mosenzon praat over kwetsbare eerlijkheid (duur 13:34)


Yoram heeft een duidelijke boodschap over waarheid en liefde, waar we ons allemaal mee verbonden voelen. Inspirerend en mooi, zeker ook vanwege de flinke dosis humor.

KIJK HIER


Een clip waarin Mansukh Patel verhaalt over een 'Een glas water': uit de Bhagavad Gita (duur 5:24)


Hier wordt op een beeldende manier uitgelegd dat we vaak vergeten waar we naar op zoek zijn. Deze serie van Mansukh Patel wordt erg gewaardeerd. Een reactie op deze aflevering: 'dit is de enige parabel om te onthouden en vertellen aan iedereen in deze wereld...'

LUISTER HIER


'Deva Premal en Miten', mantra-singers pur sang. Een website om je te verheugen op zang, tekst en betekenis...


Met speciale aandacht voor de Gayatri mantra om het licht van de vrede in de wereld aan te roepen.

KIJK HIER 


Volg ons op

Instagram. Of schrijf je in voor de nieuwsbrief


Voor

  • persoonlijke verhalen,

  • yoga weetjes,

  • praktische spiritualiteit en

  • intrigerende inspiratie
#licht #youshine #dru #druyoga #yogaweekend #retraite #blog #lichtinjezelf #december #meditatie #verlichting #spiritueel #uitje #mantra #mudra #zingen #lezen #allesgeeftlicht #meditatievanLuz #stralendelicht #lightofmysoul #sirgunkaur #sunriseyoga #yogawithadrienne #benji #Nederland #jestralendezelf #lichtaanjou #ligtaanjou #lichtinjou #:-) #wpf #worldpeaceflame 


bottom of page