top of page

Eva's reis naar meer tijd voor zichzelf.

Bijgewerkt op: 22 jan.


Eva is een drukbezette moeder met een baan, relatie, twee jonge kinderen en een leuk sociaal leven. Verder heeft ze het streven om haar ouders aandacht te geven, te helpen op school en wekelijks te sporten, maar dat laatste schiet er als eerste bij in. Ze voelt zich vaak overweldigd door de eisen die het leven stelt. Eva realiseert zich dat ze nauwelijks tijd heeft voor zichzelf, wat haar zowel fysiek als mentaal uitput.

 

Op een avond, na een bijzonder hectische dag, besluit Eva dat het tijd is voor verandering. Ze wil meer tijd voor zichzelf nemen en neemt het besluit dit aan te pakken. Door haar belangstelling voor persoonlijke ontwikkeling en bewustwording heeft ze al ideeën hoe ze dat zal gaan doen.

 

Eva’s oefeningen:

1.     Mindful Ademen:

Elke ochtend, voordat de rest van het gezin wakker wordt, neemt Eva tien minuten voor een ademhalingsoefening. Ze concentreert zich op haar ademhaling en gebruikt die als anker als er gedachten opdoemen, waardoor ze de dag rustig en gecentreerd begint.

 

2.     Dagelijkse yoga:

Elke avond, nadat de kinderen in bed liggen, doet Eva een korte yogasessie. Ze kiest voor rustige, ontspannende houdingen die helpen om de spanning van de dag los te laten.


3.     Weekend natuurwandelingen:

In het weekend maakt Eva tijd vrij voor een lange wandeling in de natuur. Deze solo-wandelingen geven haar de kans om te reflecteren en op te laden. Ze bereid zich voor door helder haar intentie te formuleren.

 

 Eva’s plan van aanpak:

1.     Prioriteiten stellen:

Eva maakt een overzicht van haar weekplanning en identificeert blokken waar ze bewust tijd voor zichzelf kan inplannen.

 

2.     Communicatie:

Ze bespreekt haar behoefte aan me-time met haar partner en kinderen, zodat ze haar steunen en respecteren in deze keuze.

 

3.     Consistentie:

Eva zorgt ervoor dat haar zelfzorgtijd heilig is, ook als dit betekent dat ze soms 'nee' moet zeggen tegen andere verplichtingen.

 

4.     Kleine momenten benutten:

Zelfs tijdens een drukke dag zoekt Eva naar kleine momenten voor zichzelf, zoals een korte meditatie tijdens de lunchpauze of een mindful kopje thee.

 

5.     Reflectie en aanpassing:

Aan het einde van elke week evalueert Eva wat goed ging en wat beter kan. Ze staat open voor aanpassingen in haar routine om deze beter af te stemmen op haar behoeften.


Door deze stappen te volgen, vindt Eva geleidelijk aan meer balans en rust in haar leven. Ze merkt dat ze zich beter kan concentreren op haar werk en meer geduld heeft met haar gezin. Het belangrijkste is dat Eva zich meer verbonden voelt met zichzelf en haar behoeften, wat leidt tot een gelukkiger en gezonder leven.

 

Advies voor de lezer:

Net als Eva kun jij ook stappen zetten om meer tijd voor jezelf te creëren. Begin met kleine, haalbare doelen en wees consistent. Onthoud dat zelfzorg geen luxe is, maar een essentieel onderdeel van je welzijn.


Dit artikel is uitsluitend bedoeld ter informatie en inspiratie voor empowerment en zelfzorg.

Neem contact met ons op als je denkt dat wij je nog ergens mee kunnen verder helpen.


 

Benieuwd naar onze

  • persoonlijke verhalen,

  • yoga weetjes,

  • praktische spiritualiteit en

  • intrigerende inspiratie?

Maak kennis met ons door ons te volgen op


Of schrijf je in voor de nieuwsbrief

 

Ben je enthousiast om je te laten verwennen, helemaal tot rust te komen en positief geïnspireerd te raken? Dit is onze eerstvolgende retraite:


bottom of page